Make your own free website on Tripod.com
Lees - Media Dossier Engels
Wat moet ik doen voor het Lees-Media Dossier?
Informatie
Wat moet ik doen voor het Lees-Media Dossier?
Artikel Opdracht
Songtekst Opdracht
Boekopdracht
Extra Opdrachten
Eindexamentraining
links
Webquests
Woordenboek

Wat ga je dit jaar doen voor je lees-mediadossier?

 1. Boekjes lezen  (Toetsing door middel van meerkeuze-vragen)
 2. 2 Boekopdrachten
 3. 2 Artikelopdrachten
 4. 2 Songteksten
 5. Extra opdrachten

Wat moet je voor elke PTA-periode doen?

 • Boekjes lezen (Toetsing door middel van meerkeuzevragen)
 • 2 verschillende opdrachten; keuze uit boekopdracht, artikelopdracht en songtekstopdracht.
 • Extra opdrachten die de docent opgeeft.

-Onder de britse vlag staat meer informatie per onderdeel.

-Of klik in de links hiernaast op ´Opdracht formulieren´ om de nodige boek-, artikel- of songtekstopdracht te downloaden.

British Flag

A. Lees-controlekaarten (Meerkeuze-vragen)

Voor elke periode lees je een aantal boekjes uit de schoolbibliotheek. Als je een boekje gelezen hebt, maak je de vragen van de leescontrolekaart (meerkeuze-vragen) Deze krijg je van je docent. (C-boekje = 30 pnt; D-boekje = 40 pnt; E-boekje = 50 pnt)

Per periode worden de behaalde scores bij elkaar opgeteld en krijg je een cijfer voor "boekjes lezen". In het lokaal hangt een lijst waarop je kunt zien welk cijfers horen bij de behaalde scores.

B. 2 Boekopdrachten

  Van 2 boekjes (naar keuze) moet je een boekopdracht maken. De opdrachtformulieren staan op deze site. Deze kun je downloaden of uitprinten. Je mag de antwoorden op het formulier invullen, maar het is natuurlijk netter als je de tekstverwerker gebruikt. Dus eerst invullen op de computer en dan pas uitprinten.

  Natuurlijk mag je voor dezelfde boekjes ook meerkeuze-vragen maken (zie A).

C. 2 Artikelopdrachten

Van minimaal 2 Engelse artikelen moet je een artikelopdracht maken. Je zult zelf op zoek moeten gaan naar geschikte artikelen die jij interessant vindt. Je kunt gaan zoeken in tijdschriften, kranten of op het internet. De opdrachtformulieren staan op deze site. Deze kun je downloaden of uitprinten. Je levert het stencil čn een kopie van het artikel in bij docent.

In het OLC kun je gebruik maken van de computer en het internet.

Als je op internet gaat zoeken kun je gebruik maken van de volgende sites:

D. 2 Songteksten

Je maakt van 2 Engelse songteksten een opdracht. De songtekst-opdracht staat op deze site. Deze kun je downloaden of uitprinten. Je levert de songtekst en het opdrachtenformulier in bij je docent.

Let op: songteksten die grof en/of discriminerend taalgebruik bevatten worden niet geaccepteerd!

Vaak zit de tekst al bij een CD ingesloten, maar ook nu kun je weer gaan zoeken op internet. Handige sites zijn:

E. Extra opdrachten

Naast de opdrachten hierboven, kan je docent(e) ook andere opdrachten geven die meetellen voor het lees-mediadossier. Denk daarbij aan zoekopdrachten ("quests"), luisteropdrachten, video-opdrachten, thema-opdrachten (menukaarten, recepten, mode / kleding, uitgaan etc.)

Als je zelf leuke ideeën hebt voor je leesdossier, mag je natuurlijk altijd overleggen met je docent. Misschien vind je het leuk om zčlf of met een groepje een hoorspel of een video op te nemen. Wat dacht je van een "foto-reportage" of zčlf geschreven songs, gedichten of verhaaltjes ?

Zorg er in ieder geval altijd voor, dat de opdrachten volledig en verzorgd zijn. Probeer er iets moois van te maken! Gebruik daarom ook plaatjes en tekeningen en probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van de tekstverwerker (Word).